ru uk en

🔎 ВІДстежувати

10:03
Поштовий клієнт забиває місце на жорсткому диску

Поштовий клієнт забиває місце на жорсткому диску. Як бути і що робити тим, хто багато працює з поштою. Так, таких людей небагато, більшість дивляться через веб-браузер і їм цього достатньо. Але є й такі, що працюють багато і тому час від часу звертаються до мене з проханням зробити чистку і надалі робити самому.

Я розповім на прикладі абсолютно безкоштовної поштової програми thunderbird . Припустимо, ви її встановили, вона відразу попросить ввести адресу та пароль скриньки. Якщо він відомий, а у більшості зараз Gmail, все без проблем підтягнеться. Єдине вас попросять через браузер пройти автентифікацію, тому що у більшості вона двох етапна, та й у смартфоні натиснути так.

Після чого всі повідомлення з поштової скриньки за протоколом IMAP почнуть підвантажуватись у ваш комп'ютер. Якщо цього не відбувається, можливо варто в самому джимейлі включити можливість роботи в IMAP. Коли ви рідко чистите поштову скриньку, зрозуміло, що все залетить до вас у комп'ютер безпосередньо на жорсткий диск. Місце мало? А поштовий клієнт заб'є його швидко, і є ймовірність, що віндовс не завантажиться.

Як відразу налаштувати thunderbird щоб спокійно працювати? Ну почистити пошту в самому джимейлі, до речі ті 15 GB які гугл дає на кулі включає в себе пошту, гугл і фото. У мене вся пошта цінна, у такому разі йдіть в налаштування облікових записів клієнта. Є вкладка, копії та папки, а також синхронізація та зберігання, там все й регулюється.

Якщо ж у вас уже забито все і майже немає місця? Як знайти де thunderbird зберігає все це? Для цього потрібна мініатюрна програма  WinDirStat . Встановлюємо, запускаємо, вибираємо диск де встановлений поштовий клієнт, зазвичай це С. Тиснемо і чекаємо коли закінчиться аналіз, побіжать так звані пакмени :) Смайлики жеруть біля директорій. Після закінчення, візуально в кольорі вам покаже, що найбільше займає місця. Тиснемо правою кнопку і дивимося директорію, тобто папку, в ній буде назва вашої поштової скриньки у вигляді папки. Ось його і потрібно видалити, все робите на свій страх та ризик!

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 180 | Додав: ADMIN | Теги: Поштовий клієнт забиває місце на жо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar