ru uk en

🔎 ВІДстежувати

15:10
Режим повторювача, як правильно налаштувати

Більшість сучасних роутерів працюють у кількох режимах. І тому часто їх використовують як повторювачі. Звичайно краще окрема точка доступу чи репітер. Але оскільки в ціні маршрутизатор частіше дешевше його використовують. 

При виборі краще брати той же бренд як і основний, тобто ваш роутер наприклад TP-Link, значить і повторювати його краще буде TP-Link. І оскільки останній у нас найпопулярніший, про нього мова й йтиме. Хоча інші в налаштуваннях дуже схожі, різниця в інтерфейсі не більше. 

При першому підключенні вам по кроках пропонується налаштувати маршрутизатор. Вибираючи режим повторювача вам потрібно знати, назву мережі, яку будите посилювати і пароль від неї. Начебто й не складно, але... Роутер автоматично привласнює IP адресу собі, і мережа робить із припискою EXT. Її можна змінити спочатку на точну назву вашої. За власним досвідом точки доступу та репітери краще працюють зі статичною адресою.

Щоб це змінити, потрібно зайти в налаштування. Так адреса змінитись, але можна потрапити в неї через http://tplinkwifi.net, забув сказати що все робимо через підключену кручену пару до вашого маршрутизатора. У налаштуваннях мережі ви побачите присвоєну IPадресу, частіше вона виду 192.168.0.124. Змінюємо на статичний та прописуємо наприклад 192.168.0.11, маска 255.255.255.0 та шлюз 192.168.0.1. Або за цим принципом, буває основний роутер 192.168.1.1

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 127 | Додав: ADMIN | Теги: Режим повторювача, як правильно налаштувати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar