ru uk en

🔎 ВІДстежувати

16:33
Конфлікт IP-адрес, де буває і як боротися

Почнемо з комп'ютерів у мережі. Частіше, коли користувачі туди не лазять цих конфліктів і не буває. Але іноді відбуваються, чому? Ну буває мережева та вайфай карта автоматично не хоче отримувати IP адресу від роутера. Тоді прописують вручну, але через незнання друкують у межах DHCP, тим самим ведучи до майбутнього конфлікту.

Що потрібно знати? У стандарті маршрутизатори роздають адреси з 100 до 200. Тобто якщо ваша IP адреса 192.168.0.100 , а ви хочете присвоїти статичну в такому випадку пропишіть до 100, наприклад 192.168.0.99. А краще перевірити якісь вільні, для цього є спеціальна програма . Так як у мережі бувають ще принтери, камери, телевізори та інше.

Віндовс покаже конфлікт IP-адрес, а ось пристрої типу точок доступу немає. Як писав про налаштування двох роутерів в одній мережі, але буває і більше. Сьогодні допомагав одному приятелю, і він бив себе в груди, що після прошивки гарного нового гігабітного маршрутизатора все пропало, і все погано. У результаті винос мозку мені, виявилося, що в мережі був роутер з такою ж адресою ;) А після відключення все дивно запрацювало!

Висновок перед налаштуванням всього намалюйте схему мережі, напишіть адреси всіх пристроїв. Перевірте всі можливі режими роботи у них. Робіть від головного до другорядного!

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 70 | Додав: ADMIN | Теги: Конфлікт IP-адрес, де буває і як боротися | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar