ru uk en

Відповідальність майстра перед клієнтом, встановлення систем та програм. Що хочеться сказати одразу чи як це робиться у нас. Звичайно, частіше встановлюється піратське ПЗ, оскільки доходи у людей частіше не дозволяють придбати ліцензію. Ну а попрацювати в новому віндовсі або пофотошопити хочеться. Окреме слово про менталітет, якщо цього валом можна взяти майже безкоштовно, заплативши тільки за установку.

Як відбувається процес, ті хто навчився вже намагаються ставити на все, що можна і не можна. Але є тонкощі, в які багато хто вникати не хоче. Наприклад оновлення в віндовс впливають і на сторонні програми, ігри, роботу в мережі, систему друку та багато іншого. Вже не кажучи про нові драйвери та оновлення BIOS. У нових комп'ютерах під час завантаження оновлень автоматично оновлюється BIOS. Зіткнувся з нагодою коли дитина злякалася і вимкнула ноутбук. Довелося розбирати, випоювати мікросхему, прошивати та встановлювати назад.

Відповідальн ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 20 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Вибір стаціонарного комп'ютера і підкреслю бюджетного. Оскільки новий дозволити собі можуть далеко ще не все. Зараз на ринку України багато пропозицій вживаних системних блоків з Європи, ну принаймні так пишуть багато хто. На що варто звернути увагу під час виборів.

Довіра до продавця, оцінки та відгуки. Аферистів достатньо, особливо на дошках оголошень. Де головним критерієм є низька ціна аз хороше залізо. За скільки зараз можна придбати нормальний системний блок? Тобто для нескладних офісних завдань, перегляду ютуб та легких ігор. Округлюючи цифри, це плюс мінус 100 умовних. За ці гроші ви отримаєте процесор 2-3 покоління Intel Core, 8 гігабайт оперативної пам'яті DDR3, SSD на 120GB або HDD на 500. Ну і графіка буде в процесорі, сюди ж хочеться сказати про підключення до ТБ. Перехідник із порту DVI на HDMI зможе дати лише відео, звук потрібно виводити окремо через роз'єм навушників. 

Апгрейду такий комп'ютер підлягає не сильно, що максимум це з ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 20 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Відновлення інформації з жорсткого диска, що вмирає. А точніше сказати, як допоміг хорошій людині не втратити цінні файли, які збиралися довгий час на террабайтному HDD. У знайомого багато років компанія займалася рекламними послугами. У зв'язку з війною в Україні роботи та працівників поменшало, як у принципі і у багатьох.

Спочатку комп'ютери робив не я, мене познайомили з новим клієнтом пізніше. А почалися веселощі з жорстким диском, коли система завантажувалася в іншу. Тобто в комп'ютері SSD, на якому система і другий HDD для зберігання цінних файлів. На якому теж раніше було встановлено віндовс.

Приїхав до офісу відкрив кришку системника увімкнув харчування і відразу не сподобався звук. Думав якийсь із вентиляторів охолодження, але методи короткочасної зупинки показали, що останні в порядку. Привід для дисків теж поводиться нормально. Сам ящик брендовий і в ньому зроблені кишені д ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 190 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-12-28 | Коментарі (0)

Блок живлення, як правильно вибрати та на що звернути увагу. Почнемо з того, що різновид їх дуже великий. Починаючи від дрібних та закінчуючи величезними. Завдання вони виконують дуже різні і тому різниця в ціні іноді суттєва.

Я більше працюю з комп'ютерними та 12 вольтовими для систем відеоспостереження. Хоча стаціонарний в ПК теж перетворює 220 на 12 і 5 вольт. За своїм досвідом хороші блоки живлення у вазі рази так у два-три важчі за бюджетні. І напевно це головний фактор коли, наприклад, його купує сам замовник, для термінової заміни. 

При виборі варто звернути увагу на можливість роботи за низьких температур. Для порівняння, звичайний блок на 12V 1.5А коштує зараз 150-200 гривень, а хороший 300-350. І різниця якості у них є суттєвою. Перший на вулиці довго не протримається, а другий працюватиме роками.

Вибір блоку 12 вольт на 5-10 ампер, деякі вважають, що він повинен бути з ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 42 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-09-26 | Коментарі (0)

Багато хто мав або має переносний комп'ютер зіштовхувалися самі або бачили у знайомих тріщини у місцях кріплення екрану. Розмовляти про це можна дуже довго, не можна носити за кришку, закривати так чи так. Але давайте розберемося спочатку, деякі моделі ноутбуків робляться нормально і служать зашморги весь час існування.

Буквально недавно мені принесли ноутбук, в якому зламалася петля і потрібно було поміняти диск на швидкісний SSD. Поїхав робити до людини, яка цим займається професійно. І не дивно, що у нього таких моделей лежало на полиці ще кілька. Поки виробників не почнуть змушувати робити нормально одноразові речі все більше оточуватимуть нас навколо. У тій же Європі вже ухвалили закон про те, що ноутбуки в обов'язковому порядку в майбутньому зі знімними батареями. Наприклад, ви пролили випадково рідину, можна швидко перевернути і зняти акумулятор. А коли під кришкою, відкрути гвинти і дістанься, ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 73 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-08-06 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 6 »