блог, ремонт та налаштування комп'ютера, встановлення систем та програм, мережі та вайфай, налаштування роутера, точка доступу, Київ
ru uk en

Чому варто оновлювати драйвера принтера, МФУ? Оскільки в драйверах для подібних пристроїв часто є виправлення для нових операційних систем та інші речі, які не видно при роботі. Хоча іноді відбувається зворотне, тупіший друк і сканування. Не варто забувати і про прошивку подібних пристроїв, тільки робити таке раджу дуже акуратно.

Випадок з яким нещодавно зіткнувся. У старого клієнта ставив у комп'ютер SSD диск і встановлював новий віндовс. Ну все пройшло успішно, після програм дійшло до МФУ, яке підключене за допомогою USB кабелю. Знайшов драйвер, встановив, надрукував пробну сторінку і її відсканував. Все працює, потиснули руки, поїхав.

Минув час дзвонить замовник, принтер криво друкує. Зайшов віддалено, як документ ворд кривувато зроблений. Підправив, послав на друк, кордону не вписуються. Тоді взяв файл собі, і на своєму принтері все нормально влізло. Тоді вирішив оновити драйвера, у нас був за 2018 рік, на сайті виробника є за 2021. ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Як провайдери інтернету вміють перетягнути клієнта. З чим зіткнувся буквально нещодавно, налаштовував камеру в одному найпрестижнішому житловому комплексі Києва. Проблема була в тому, що інтернет весь час відвалювався як сказали колишні квартиронаймачі. 

Почав розбиратися, роутер чесно сказати не новий, прошив останньою прошивкою. А чи не оновлювали його років так п'ять. Далі зателефонував провайдеру, щоб включили інтернет. Як виявився борг, його погасили, але пристрій наш на своєму комутаторі оператор не бачить. З записів DNS, які отримує маршрутизатор, зрозумів, що постачальник послуг зовсім не той. Просто старі мешканці переключилися і нічого не сказали;

Зателефонувавши до іншого провайдера з'ясував, що і до чого. У першого були помилки з адресою, і купа іншої тяганини з оформленням за новим. Як виявилося і тарифи лояльніші, і підтримка приємніша. Самі дали всі дані договору, не просили прізвищ та підтверджень на їхню пошту. ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Підключення андроїд через lan кабель, навіщо і кому це потрібно. Чесно сказати в мережі валом відео та оповідань як це зробити, але для чого і як вчинити якщо не працює? 

Давайте почнемо з того, кому потрібні подібні підключення. В першу чергу налаштовувачам мереж та подібним майстрам. Звичайному користувачеві це потрібно вкрай рідко. А ось коли потрібно налаштувати роутер, точку доступу не знаючи пароля від вайфай і не маючи під рукою ноутбука, дуже зручно. Особливо коли не можна скинути до заводських налаштувань із певних причин. Адже тоді мережа та пароль написані на самих пристроях.

Який адаптер вибрати? За ціною вони дуже різні, до речі, дорожче не означає, що нормально працюватимуть. А точніше бачиться вашим смартфоном на андроїд. Для такого собі придбав вже другий   ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Попався мені на встановлення моноблок Fujitsu Esprimo X923 , чесно кажучи вже давно мені подобається техніка цієї компанії. Не раз робив системники та ноутбуки, гарну якість. 

Людина вирішила купити розміром невеликим, але з гарним екраном. Тому вибір ліг на моноблок. Відразу зазначу, що в ньому вся плата в підставці, а не ззаду монітора як у багатьох. Ремонтопридатність дуже гарна. 

У моєму випадку було 8 гігабайт оперативної пам'яті та 240 SSD. Але цього цілком достатньо для офісного користування. Та й вартість у 6500 гривень цілком нормально для такого заліза та екрану розміром 23 дюйми, матриця IPS що приємно для очей. Присутнє регулювання висоти.

З мінусів відсутність вбудованого вайфаю, але нано адаптер одразу був куплений за 300 грн, та комплект мишки з клавіатурою у цю ж вартість. Із встановленням проб ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Як підключити старий принтер LPT до ноутбука? І кому це потрібне. Звичайно можна посміятися в тому плані, що майже антикварні принтери, що не мають роз'єму USB, підключають до сучасних комп'ютерів. З іншого боку, якщо людина друкує рідко і має подібний пристрій у робочому стані, підтримую бажання з'єднати старе з новим. Тим більше знаючи які одноразові робляться зараз.

До речі, у стаціонарних ПК із цим проблем немає, оскільки і на материнських платах ще є можливість підключити планки, і за допомогою додаткових модулів на PCI роз'єми.

У ноутбуках ситуація інша, потрібно придбати перехідник USB-LPT . Раджу не найдешевший, так як потрібно, щоб коректно встановився драйвер. З хитрощів не вимикайте принтер при включеному перехіднику, спочатку від'єднуємо, потім відк ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 8 9 »