блог, ремонт та налаштування комп'ютера, встановлення систем та програм, мережі та вайфай, налаштування роутера, точка доступу, Київ
ru uk en

Новий спосіб обманювати покупця при покупці комп'ютера, з яким зіткнувся мій знайомий. Точніше сказати, після цього мені принесли цей новий ноутбук на установку системи. Залізо бюджетне тому за природою там нічого бути не може, в окремих випадках стоїть щось подібне до лінукса.

А прикол у тому, що нібито в абсолютно новій упаковці була вже встановлена ​​система, яка намагалася відновлюватися. На запитання після включення, що це, в одному відомому магазині сказали, що можуть виправити за певну суму, яку навіть не хочу озвучувати. Але людина підкована і запитала, хіба в ньому йде віндвос. На що отримав невиразну відповідь, можливо, напевно, але ми точно не знаємо;)

Все відбувається через те, що покупці не хочуть і гра дізнатися в інтернеті про свої права. Я вже не говорю про тонкощі придбання комп'ютерної техніки. Магазинам головне продати, а заробіток консультантів у них це проблеми останніх. Хоча з чуток деякі марки виробників дають ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 3 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Давайте почнемо з того, що таке покоління WI-FI 6 , простою мовою кажучи це новий стандарт з високою швидкістю передачі даних. З недавнього часу роутери, які мають підтримку подібного, знизилися в ціні, і бюджетні варіанти коштують від 1300 гривень на сьогоднішній день. Але в характеристиках мало хто пише швидкість вайфай, так як нормальнішу мають девайси від 2500 грн.

Звичайно хто змінює свій старий маршрутизатор і купує новий, варто подумати на майбутнє про можливість збільшення швидкості повітрям. Не варто забувати, що провід від провайдера повинен бути гігабітним. Інакше ніякого сенсу немає, за винятком випадків коли всередині домашньої мережі потрібно швидко обмінюватися файлами з бездротовими пристроями.

На що звернути увагу при виборі вайфа шостого покоління, в першу чергу на ваші смартфони, телевізори та інше, що можна підключити ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 51 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

Громадський вайфай допомагає, київстар уже другий день не працює. А тепер по порядку вже більше доби не працює найбільший український оператор мобільного зв'язку. Насамперед страждають люди у яких лише один оператор. Домашній інтернет начебто є, але знову у кого дротовий київстар теж немає інтернету.

Що робити ? Так можна піти у купити цим карту іншого оператора. І проблема як і вирішена, але не всі хочуть, а найголовніше – перший день збою. У своєму ОСББ на першому поверсі будинку де сам живу є вайфай, сусідів підключив до нього, щоб вони могли зв'язатися з родичами, терміновий випадок. Так як у обох київстар, запропонував свій другий номер на водофон, але користі якщо на тій стороні не працює.

Згадали багато і про дротяні телефони від укртелеком, які давно відсутні у багатьох через крадіжки кабелів. Ну, останнє аргументував сам провайдер. Таксофони кому потрібні в 21 столітті всі ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 25 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

Якість сучасних ноутбуків варто лише розібрати. Чесно кажучи, в бюджетному сегменті все дуже погано, та й це зрозуміло чому, всі хочуть заробити. Та на вигляд вони ніби нічого, але варто капнути глибше і розумієш, що як і інше в цьому світі ставиться одноразовим. Тому якщо у вас небагато фінансових можливостей, купіть б/в, і він з більшою ймовірністю прослужить довше ніж новий.

Було кілька випадків, коли після зняття нижньої кришки петлі доводилося ремонтувати. Але не через те, що неакуратно знімали. Просто пластик самої паршивої якості, і думаю, що це зроблено спеціально. Хоча вражає інший фактор, при цьому роблять так що без поставленої заглушки на оперативну пам'ять і жорсткий диск ноутбука від батареї не працює, тільки від зарядки. Тобто витрачаються на безпеку, а якість корпусу на низькому рівні. Ну головне зібрати, розбирати не потрібно, навіщо купіть новий ;)

Впаяні процесори та оперативна ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 50 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-09-21 | Коментарі (0)

Правила налаштування роутерів, точок доступу та повторювачів. Загалом виробники зараз намагаються для звичайних користувачів всю цю справу спростити. Наприклад, не потрібно знати цифри IP адреси, достатньо в рядку інтернет-браузера ввести літери англійською і ви потрапляєте в інтерфейс з покроковим налаштуванням. Так згоден для одного пристрою, це дуже зручно, наприклад, маршрутизатора для квартири або невеликого офісу.

Інша справа, коли потрібно встановити точку доступу або старий роутер перетворити на додатковий вайфай. Ось тут уже треба подумати, що і як прописати. Варто вдатися до невеликої програми  , яка допоможе вам знайти всі адреси у вашій мережі. До речі якщо у вас кілька однакових пристроїв, розрізнити де який можна за масою  ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 64 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-08-28 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 8 9 »