ru uk en

Домашня мережа для зручного використання, кілька комп'ютерів. Вже створив не одну подібну мережу у квартирах та будинках. І варто трохи розповісти, що як і навіщо.

Почну з головного, а саме з інтернету, що входить на ваш роутер. У сучасних реаліях 100 мегабіт недостатньо, особливо тим, у кого кілька комп'ютерів та інші девайси. Навіть за містом багато провайдерів дають швидкість до гігабіту. Ціна, для тих хто незадоволений, але краще сидіти з глюками і розповідати якийсь поганий постачальник послуг. 

Вибір обладнання, часта помилка встановлення роутера в приміщенні далекому від центру, перешкодами у вигляді стін та заліза. Вхідний маршрутизатор можна поставити без вайфай, а далі по кабелю встановити точки доступу, або роутери, що підтримують подібний режим. Телевізори, приставки також бажано підключати кабелем. 

Інші пристрої в мережі, відразу скажу про принтери та МФУ. При виборі для будинку краще мати можливість ... Читати далі »

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 18 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Відповідальність майстра перед клієнтом, встановлення систем та програм. Що хочеться сказати одразу чи як це робиться у нас. Звичайно, частіше встановлюється піратське ПЗ, оскільки доходи у людей частіше не дозволяють придбати ліцензію. Ну а попрацювати в новому віндовсі або пофотошопити хочеться. Окреме слово про менталітет, якщо цього валом можна взяти майже безкоштовно, заплативши тільки за установку.

Як відбувається процес, ті хто навчився вже намагаються ставити на все, що можна і не можна. Але є тонкощі, в які багато хто вникати не хоче. Наприклад оновлення в віндовс впливають і на сторонні програми, ігри, роботу в мережі, систему друку та багато іншого. Вже не кажучи про нові драйвери та оновлення BIOS. У нових комп'ютерах під час завантаження оновлень автоматично оновлюється BIOS. Зіткнувся з нагодою коли дитина злякалася і вимкнула ноутбук. Довелося розбирати, випоювати мікросхему, прошивати та встановлювати назад.

Відповідальн ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 17 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Вибір стаціонарного комп'ютера і підкреслю бюджетного. Оскільки новий дозволити собі можуть далеко ще не все. Зараз на ринку України багато пропозицій вживаних системних блоків з Європи, ну принаймні так пишуть багато хто. На що варто звернути увагу під час виборів.

Довіра до продавця, оцінки та відгуки. Аферистів достатньо, особливо на дошках оголошень. Де головним критерієм є низька ціна аз хороше залізо. За скільки зараз можна придбати нормальний системний блок? Тобто для нескладних офісних завдань, перегляду ютуб та легких ігор. Округлюючи цифри, це плюс мінус 100 умовних. За ці гроші ви отримаєте процесор 2-3 покоління Intel Core, 8 гігабайт оперативної пам'яті DDR3, SSD на 120GB або HDD на 500. Ну і графіка буде в процесорі, сюди ж хочеться сказати про підключення до ТБ. Перехідник із порту DVI на HDMI зможе дати лише відео, звук потрібно виводити окремо через роз'єм навушників. 

Апгрейду такий комп'ютер підлягає не сильно, що максимум це з ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 17 | Додав: ADMIN | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Відновлення інформації з жорсткого диска, що вмирає. А точніше сказати, як допоміг хорошій людині не втратити цінні файли, які збиралися довгий час на террабайтному HDD. У знайомого багато років компанія займалася рекламними послугами. У зв'язку з війною в Україні роботи та працівників поменшало, як у принципі і у багатьох.

Спочатку комп'ютери робив не я, мене познайомили з новим клієнтом пізніше. А почалися веселощі з жорстким диском, коли система завантажувалася в іншу. Тобто в комп'ютері SSD, на якому система і другий HDD для зберігання цінних файлів. На якому теж раніше було встановлено віндовс.

Приїхав до офісу відкрив кришку системника увімкнув харчування і відразу не сподобався звук. Думав якийсь із вентиляторів охолодження, але методи короткочасної зупинки показали, що останні в порядку. Привід для дисків теж поводиться нормально. Сам ящик брендовий і в ньому зроблені кишені д ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 187 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-12-28 | Коментарі (0)

Вже не вперше помічаю, що прошивки до однакових пристроїв TP-Link не підходять. Оскільки у нас цей бренд можна сказати народний, то багато більш просунуті користувачі час від часу ставлять це питання. Зрозуміло, що в дорожчих моделях можна оновити кнопкою і завантажувати нічого не потрібно. Навіть є поняття автоматичного поновлення. Хоча у професійних (не домашніх) лише ручками!

У бюджетніших роутерах, точках доступу, повторювачах це потрібно завантажити, в налаштуваннях вибрати файл і оновити останнім прошивкою. Припустимо у вас TP-Link TL-WR840N, тож у нього аж 7 версій від старого до нового. І вибирати прошивку потрібно саме для вашої. Інша не підійде!

Ну, на цьому танці з бубном не закінчуються. Іноді оновлення не хоче ставати. Але не через те, що ви неправильно щось робите. Справа в тому, що у нас в Україні свого часу було завезено багато пристроїв TP-Link з ринку рішки. І прошивка ... Читати далі »

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 58 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 9 10 »