ru uk en

Багато хто мав або має переносний комп'ютер зіштовхувалися самі або бачили у знайомих тріщини у місцях кріплення екрану. Розмовляти про це можна дуже довго, не можна носити за кришку, закривати так чи так. Але давайте розберемося спочатку, деякі моделі ноутбуків робляться нормально і служать зашморги весь час існування.

Буквально недавно мені принесли ноутбук, в якому зламалася петля і потрібно було поміняти диск на швидкісний SSD. Поїхав робити до людини, яка цим займається професійно. І не дивно, що у нього таких моделей лежало на полиці ще кілька. Поки виробників не почнуть змушувати робити нормально одноразові речі все більше оточуватимуть нас навколо. У тій же Європі вже ухвалили закон про те, що ноутбуки в обов'язковому порядку в майбутньому зі знімними батареями. Наприклад, ви пролили випадково рідину, можна швидко перевернути і зняти акумулятор. А коли під кришкою, відкрути гвинти і дістанься, ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 74 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-08-06 | Коментарі (0)

NFC погано працює, що може бути? Давайте почнемо з того, що багато хто стикається більше з подібною проблемою при оплаті в магазинах. Сам із великим задоволенням користуюся цим, дуже зручно, не потрібно тягати з собою банківські картки. Встановив програму зробив потрібні налаштування і вуаля все працює.

Багато різних помилок що при такій роботі можуть вкрасти гроші з телефону, піднісши наприклад до жіночої йди чоловічої сумки. Навіть відео гуляло інтернетом, бігали молоді хлопці у транспорті з касовим терміналом та радісно у всіх пелікало. Ну хто боїться просто вимикайте, коли не користуєтеся, зробити це дуже просто.

З приводу того, що працює  NFC  через раз і глючить! Найчастіше це від виробників касових терміналів і рідше від вашого смартфона. Багато хто помічав, що іноді потрібно піднести в точне міс ... Читати далі »

Переглядів: 68 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-08-02 | Коментарі (0)

Як зберігати інформацію, щоб не переживати, для багатьох це питання вирішується просто, придбанням зовнішнього знімного диска через USB. Але більшою мірою багато хто зберігає досі на флешках, що є абсолютно неправильним. Оскільки електронні носії не зовсім надійна річ, особливо на тривалий термін. Телефонів з великим обсягом пам'яті це також стосується.

Хмарне зберігання, ось тут найзручніше в тому, що все завжди під рукою. Наприклад, у мене гугл диск платний об'ємом 100 Гб. Ціна на місяць зараз 45 гривень, тобто копійки. Мені достатньо з головою, хоч і маю вдома NAS на 2Тб із виходом в інтернет. Мінус останнього в тому, що не можу зробити тимчасове посилання, щоб дати клієнту на скачування. А кожному казати пароль від свого домашнього сховища неправильно.

Зробити на даний час домашні сховища файлів доступне через інтернет дуже просто. До роутера з портом USB підключаєте зовнішн ... Читати далі »

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 71 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-07-30 | Коментарі (0)

Який роутер розуміє мобільний телефон як модем, з таким питанням мені іноді звертаються люди. Якось я писав про подібне. Випадок рідкісний, але у згаданому випадку смартфон коректно роздавав давав на маршрутизатор, а той на інші пристрої в домашній мережі.

В описі продавці роутерів найчастіше просто пишуть порт USB, підтримка 3/4G модемів і все. Щоб зрозуміти новачкові, чи буде його телефон працювати, потрібно поколупатися в нетрях інтернету. До речі необхідно нагадати що телефон повинен бути на системі андроїд.

Режим CdcEthernet, порт Ethernet, що емулює, частіше використовується як метод підключення до роутера телефону за принципом USB модему. Крім виробника Asus, деякі моделі Кeenetic підтримують подібний спосіб підключення.

Звичайно можна зробити точку доступу зі смартфона, навіть за рівних рук налаштувати маршрутизатор у режим підсилювача сигналу вайфай. Але простіше коли в телефон увімкн ... Читати далі »

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 48 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-07-24 | Коментарі (0)

Як правильно покращити свій комп'ютер, зробити апгрейд. Напевно найчастіше питання від моїх друзів та знайомих. З чого почати і як подивитися параметри свого заліза, чи то ноутбук, чи стаціонарний ПК. Все дуже просто, насамперед потрібно завантажити крихітну програму, називається  Speccy , безкоштовної версії цілком достатньо.

Що потрібно дивитися? Для додавання або заміни в більшості випадків відносно не старих комп'ютерів це оперативна пам'ять. Тут треба розуміти скільки гнізд (вони місця роз'ємів) зайняті а скільки вільні. Для нормальної роботи на даний час її розмір має бути щонайменше 8 гігабайт. Якщо у вас наприклад 4gb і зайнято все, наприклад 2 по 2. Тоді міняємо два по чотири, бажано такого типу або сумісного. Інформацію можна знайти на офіційному сайті виробника перед придбанням. І максим ... Читати далі »

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 63 | Додав: ADMIN | Дата: 2023-07-24 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 9 10 »