ru uk en

🔎 ВІДстежувати

11:03
Блок живлення, як правильно вибрати та на що звернути увагу.

Блок живлення, як правильно вибрати та на що звернути увагу. Почнемо з того, що різновид їх дуже великий. Починаючи від дрібних та закінчуючи величезними. Завдання вони виконують дуже різні і тому різниця в ціні іноді суттєва.

Я більше працюю з комп'ютерними та 12 вольтовими для систем відеоспостереження. Хоча стаціонарний в ПК теж перетворює 220 на 12 і 5 вольт. За своїм досвідом хороші блоки живлення у вазі рази так у два-три важчі за бюджетні. І напевно це головний фактор коли, наприклад, його купує сам замовник, для термінової заміни. 

При виборі варто звернути увагу на можливість роботи за низьких температур. Для порівняння, звичайний блок на 12V 1.5А коштує зараз 150-200 гривень, а хороший 300-350. І різниця якості у них є суттєвою. Перший на вулиці довго не протримається, а другий працюватиме роками.

Вибір блоку 12 вольт на 5-10 ампер, деякі вважають, що він повинен бути з регулюванням. Особиста думка брати добрий не бюджетний. Для зовнішнього використання аналогічно. До речі, перевірити реальну силу струму можна тільки під навантаженням спеціальним приладом. 

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 44 | Додав: ADMIN | Теги: як правильно вибрати та на що зверн, блок живлення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar