ru uk en

🔎 ВІДстежувати

09:57
Домашня мережа для зручного використання, кілька комп'ютерів

Домашня мережа для зручного використання, кілька комп'ютерів. Вже створив не одну подібну мережу у квартирах та будинках. І варто трохи розповісти, що як і навіщо.

Почну з головного, а саме з інтернету, що входить на ваш роутер. У сучасних реаліях 100 мегабіт недостатньо, особливо тим, у кого кілька комп'ютерів та інші девайси. Навіть за містом багато провайдерів дають швидкість до гігабіту. Ціна, для тих хто незадоволений, але краще сидіти з глюками і розповідати якийсь поганий постачальник послуг. 

Вибір обладнання, часта помилка встановлення роутера в приміщенні далекому від центру, перешкодами у вигляді стін та заліза. Вхідний маршрутизатор можна поставити без вайфай, а далі по кабелю встановити точки доступу, або роутери, що підтримують подібний режим. Телевізори, приставки також бажано підключати кабелем. 

Інші пристрої в мережі, відразу скажу про принтери та МФУ. При виборі для будинку краще мати можливість встромити в нього кручену пару або зв'язати в повітрі. В останньому випадку потрібно пам'ятати, що дешеві варіанти з'єднуються лише кнопкою WPS, водночас бюджетні точки вайфай такої можливості не мають, а роутер може стояти далеко. При підключенні через USB зробити доступним, а точніше, достукатися з іншого комп'ютера іноді не просто. Перевага мережного принтера - це друк з будь-якого девайсу, а за бажання і через інтернет.

Мережеві сховища, та ціна не маленька. Але для тих, хто багато працює з цінними файлами, і хоче мати доступ завжди і скрізь потрібно придбати. І порівняно з цінами на хмарне сховище окупиться легко. 

Системи відеоконтролю та сигналізації також підключаються в домашню мережу, а при її гарному розгортанні зробити можна все швидко!

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 54 | Додав: ADMIN | Теги: кілька комп'ютерів, Домашня мережа для зручного викорис | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar