ru uk en

🔎 ВІДстежувати

11:26
Як бути з інтернетом, коли немає світла, а провайдер по кабелю не працює

Як бути з інтернетом, коли немає світла, а провайдер по кабелю не працює. Близький знайомий звернувся до мене з таким питанням. Тема актуальна оскільки багато хто думає що до зими знову відключатимуть електрику. Ну давайте розберемося, що можна запропонувати в такому випадку.

Перший варіант - посилення сигналу 3-4G. Тут все досить не просто, потрібно знати чи є якийсь сигнал на вежі оператора. Скільки він там тримається після відключення, і наскільки далеко віддалена від вас. Ціна питання хорошого підсилювача, а точніше сказати комплекту із внутрішньою та зовнішньою антеною пристойна. А найголовніше майже порівнянна з вартістю  Starlink .

Звичайно тарифи на 3-4G інтернет у порівнянні Starlink на порядок менші. Але швидкість роботи під час відключення залишає бажати кращого, тому що всі хто поруч сідають на мобільний інтернет. 

Як раніше робили деякі люди, кооперувалися та купували один Starlink на 4 будинки чи квартири. Зробили одну мережу та під час відключення електрики користувалися. Єдине, що потрібно передбачити автономне харчування на всю цю справу. До речі, у підсилювачі 3-4G споживання струму не набагато менше.

Одним словом робіть висновки і все вважайте, що вигідно, а що ні!

Категорія: Мережі та вайфай | Переглядів: 49 | Додав: ADMIN | Теги: а провайдер по кабелю не працює, коли немає світла, Як бути з інтернетом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar