ru uk en

🔎 ВІДстежувати

16:22
Як правильно покращити свій комп'ютер, зробити апгрейд

Як правильно покращити свій комп'ютер, зробити апгрейд. Напевно найчастіше питання від моїх друзів та знайомих. З чого почати і як подивитися параметри свого заліза, чи то ноутбук, чи стаціонарний ПК. Все дуже просто, насамперед потрібно завантажити крихітну програму, називається  Speccy , безкоштовної версії цілком достатньо.

Що потрібно дивитися? Для додавання або заміни в більшості випадків відносно не старих комп'ютерів це оперативна пам'ять. Тут треба розуміти скільки гнізд (вони місця роз'ємів) зайняті а скільки вільні. Для нормальної роботи на даний час її розмір має бути щонайменше 8 гігабайт. Якщо у вас наприклад 4gb і зайнято все, наприклад 2 по 2. Тоді міняємо два по чотири, бажано такого типу або сумісного. Інформацію можна знайти на офіційному сайті виробника перед придбанням. І максимальний обсяг також!

Жорсткий диск, у програмі це називається зберігання даних. Просто копіюєте назву та дивіться у пошуку. Якщо він не SSD а HDD, то потрібно придбати перший і на нього встановити систему. Крім носія для стаціонарного комп'ютера, потрібен ще кабель передачі даних і роз'єм живлення. Іноді все є просто потрібно відкрити кришку системного блоку і заглянути. У ноутбуці за наявності приводу для дисків обов'язково докупити перехідник optibay, щоб ваш старий hdd був з вами завжди на зв'язку. Або придбати зовнішню кишеню якщо немає приводу. У деяких моделях ноутбуків буває місце під другий диск.

Додати відеокарту для ігор. Все не просто, по-перше, знати розміри вашого системного блоку. Так як сучасні карти для важких ігор досить громіздкі. І найголовніше потужність блоку живлення, що частіше вимагає заміни. 

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 60 | Додав: ADMIN | Теги: зробити апгрейд, Як правильно покращити свій комп'ют | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar