ru uk en

🔎 ВІДстежувати

09:32
Міні комп'ютер він роутер, а чи варто таке купувати

Як завжди, китайці не перестають дивувати всіх. Ось нещодавно побачив таку річ на алі експрес. Сенс у тому, що міні комп'ютер додатково всунули порти LAN. Є версії з вайфа і навіть з можливістю підключити оптичний кабель через роз'єм SFP. 

Постачаються такі залізяки в різних випадках з пам'яттю та накопичувачем. Або можна купити як виражаються голий, без носія та оперативної, і самому встановити. Віндовс встановлюється дуже просто з флешки. А ось програмний роутер потрібно шукати та ставити самому. Я поки не знайшов огляд, як подібне ПЗ працює на такому ПК.

Тепер думки від себе. Окремий роутер для дому та невеликого офісу найкраще. По-перше пристрій працює і туди ніхто не лізе. Хіба що може зникнути електрика. У варіанті комп'ютер-роутер має на увазі підключення до монітора, тонкі налаштування та контроль трафіку. Що більше підходить для компаній, які стежать за співробітниками, а точніше, ніж вони займаються в інтернеті в робочий час.

Якщо, наприклад, потрібно обмежити швидкість на певних портах, такі маршрутизатори зараз коштують не дуже великих грошей. Мало того ще можна підключити кілька провайдерів і налаштувати як завгодно VPN. Звичайно потримати в руках цікаво комп'ютер він роутер. Але купувати вважаю сенсу немає, поки ціна завищена!

Категорія: Ремонт комп'ютера | Переглядів: 68 | Додав: ADMIN | Теги: а чи варто таке купувати, Міні комп'ютер він роутер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar