блог, ремонт та налаштування комп'ютера, встановлення систем та програм, мережі та вайфай, налаштування роутера, точка доступу, Київ
ru uk en

Що буде якщо встромити кручену пару назад в комутатор або роутер? Багато хто думаю нічого, і глибоко помиляються. Колись давним давно на керованих комутаторах робили апаратну петлю, але сьогодні це нікому не потрібно. Більш того, домашні роутери та комутатори у локальній мережі до цього ставляться дуже погано. Все зависає!

Роутер має свій вбудований комутатор і коли кручену пару встромляють назад у будь-який з портів, або в інших підключених до нього хабів відбуваються неприємні речі, і навіть пропадає інтернет. Найчастіше це через незнання чи шкідництво. Останні дії відноситься в основному до офісного планктону.

Як цього уникнути вдома, ну намагатися не залишати зайвих порожніх кабелів у роутерах та комутаторах. Хоча якщо потрібно налаштувати той же маршрутизатор від ноутбука, порожня кручена пара буде дуже доречною. Можна заклеїти порожні порти скотчем, також вихід. 

Якщо у вас сталося ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 54 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-11-12 | Коментарі (0)

Поради щодо підключення інтернету при зникненні електрики. Хто їх лише не дає із ЗМІ під час масових вимкнень. Але справді й у справі так багато. Почнемо з провідного інтернету. Роутер у багатоповерховому будинку, він підключений з квартири кручений парою до керованого комутатора провайдера. По суті це те, що ділить трафік мешканців. Далі оптикою підключається до головного розподільника. І коли пропадає світло, природно теж відключається, і далеко не у всіх постачальників послуг інтернету є джерела безперебійного живлення. Або їх вистачає досить небагато часу. Навіть якщо ви підключите свій повербанк до домашнього маршрутизатора, не факт, що у вас з'явиться інтернет при відключеній електриці. А ще потрібно знати скільки споживає роутер, частіше це не 5 вольт, що дає більшість повербанків, а 9 або 12.

У приватних будинках крім маршрутизатора потрібно підключити до ДБЖ і медіаконвертер цей пристрі ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 78 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-11-12 | Коментарі (0)

Чому не беруся ремонтувати старі комп'ютери? Ну почнемо з найважливішого, переважно люди не готові платити за їх ремонт по прайсу. Виняток є постійні клієнти що наприклад потрібно витягнути інформацію з старого диска у котрому роз'єми як вони кажуть штирки, це IDE або навіть класика дискета. 

Ще зустрічаються на руках системні блоки та ноутбуки дуже давні, буквально нещодавно привезли подивитися пачку. Серед усіх відносно нових був і старий НР із 256 МВ оперативної пам'яті та диском на 40 ГБ. Благо є перехідник що на USB що PCI, і необхідні файли полетіли в хмару власнику. 

Тут господарі старого заліза часто не розуміють, чому старе не можна дешево відремонтувати. Вся справа в тому, що комплектуючі на подібне коштують дорожче, ніж весь комп'ютер. Тим більше що зараз на ринку є вибір б.у за осудні гроші. І для цього не обов'язково йти на дошку оголошень. Запитайте у гугл ) ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 86 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-11-12 | Коментарі (0)

Я якось розповідав про роутер у який вставляється sim карта. Люди, які щось розуміють в інтернет налаштуваннях, думають, що маршрутизатор з портом WAN і можливістю вставити карту оператора 4g, або подібний модем через порт USB може служити резервним інтернетом. На практиці звичайно так, але тільки в тому випадку, коли цим вміють користуватися, простіше зайти в налаштування і переключити з кабелю на модем.

Робити це автоматично вміють далеко не всі роутери. Найчастіше люди включають точку доступу в телефоні і по вайфа підключають інтернет до свого ноутбука. Також можна зробити це і в роутері, якщо він має режим повторювача, але знову ж таки потрібно вміти налаштувати. 

Деякі проводять кабель кручений пари другого провайдера і за відсутності одного перемикають на інший в одному роутері. Пару разів з таким стикався, потрібно розуміти, що налаштування порту WAN автоматичні у обох постачальників послуг, що ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 446 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-09-18 | Коментарі (0)

Установка спеціалізованого програмного забезпечення, що мене спонукало про це написати? Іноді своїм постійним клієнтам мені доводиться ставити вузькоспеціалізовані програми для роботи. Це стосується в основному автомобільних майстерень і сфери медицини. 

Ну у нас віндвос встановлювати вміють навіть діти, і в цьому найнеприємніше. Виробники вище згаданого софту навіть і не можуть собі уявити, що їх створення ставлять на збірки з вирізаним усім зайвим, нібито для зручності.

І не дивно те, що після встановлення програми коректно працювати не хочуть, а то й зовсім не запускаються. Важливо щоб віндовс був з останніми оновленнями, а іноді потрібен наприклад сьомий і навіть архітектури Х86, тобто 32-бітна версія.

Який висновок останнім часом зробив для себе. Якщо звертаються нові замовники, то установка системи тільки моя. Ми поставимо самі щоб заощадити? Так будь ласка, але якщо програма не працюват ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 143 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-07-13 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »