блог, ремонт та налаштування комп'ютера, встановлення систем та програм, мережі та вайфай, налаштування роутера, точка доступу, Київ
ru uk en

Підключення бази 1С до мережевого сховища, питання та відповіді які я знайшов розбираючись із цим випадком. Вся справа в тому, що в одного мого шановного замовника постарів комп'ютер тире сервер. На якому працюємо мережева ліцензія 1С та прикріплена база у якій п'ять комп'ютерів.

Що я хотів реалізувати замість старого заліза? В принципі, подібне я вже робив коли ключ ліцензії HASP стоїть на комп'ютерах, а не на серверній частині. Тут потрібно навпаки змусити сховище NAS, у моєму випадку Synology , побачити USB флешку з ліцензійним ключем. Начебто офіційний сайт каже, що рішення як і є. У гілці  ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 117 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-07-13 | Коментарі (0)

Коли слід подумати про заміну роутера? А що там складного пройшов час міняй, та саме так думають багато хто. Але є багато але, а саме, спочатку потрібно подумати про навантаження вашого домашнього чи офісного маршрутизатора. І тут відразу питання про вартість останнього, говорячи простою мовою роутер для дому з невеликою кількістю користувачів вистачить і бюджетного.

У вас є гігабітний інтернет, є камери спостереження, мережеве сховище та інші пристрої в мережі. Тоді варто подивитися у бік пристроїв сегменту малого бізнесу. Так ціна від 100 умовних, зате якість інша, а найголовніше пропускна спроможність. Просто деякі думають, купивши роутер за 50$, що на нього можна вішати весь не маленький офіс.

Якщо у вас приватний будинок пристойного розміру, в такому випадку зазвичай роутер стоїть десь у комірчині або котельні, і вайфай варто встановити окремими точками доступу. Зараз популярністю користуються так зва ... Читати далі »

Категорія: Локальна мережа | Переглядів: 97 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-07-13 | Коментарі (0)

Вже втомився відповідати на те саме питання, як відновити стерті файли.
Ну видалені звичайно ще можна пробувати щось витягнути, а ось після форматування справа зовсім інша.
Вчитися ніколи не пізно і тому навчившись працювати за комп'ютером багато хто думає що відразу самі все зроблять, та тільки самовпевненість не завжди є добре.
Як встановлюють віндовс і втрачають свої дорогоцінні фото, документи та інше.
Начебто в установці віндовс нічого складного немає, тільки дійшовши до розділів жорсткого диска часто спотикаються на одне і теж - видаляючи і форматуючи те, що зовсім не потрібно робити. А то й зовсім створюють нові розділи на жорсткому диску, видаливши все старе.
Як уникнути видалення своїх файлів, найпростіший і дорожчий спосіб - купити зовнішній жорсткий диск і туди скинути всю важливу інформацію, після чого тренуватися з установкою віндовс.
Спосіб дешевше, викликати майстра заплатити йому гроші та подивитися як правильно робиться.< ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 119 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-07-11 | Коментарі (0)

Знижені в ціні ноутбуки, чи варто купувати в модних магазинах, та й в інших теж?

З таким запитанням уже давно до мене звертаються знайомі. Що я можу сказати з цього приводу? Ні і ще раз ні. Чому?

Все просто, скажіть мені, якщо ноутбук коштує 10000 гривень, а його продають за 5000 і він у нормальному стані. Думаю, він навіть не потрапить на прилавок, його заберуть свої :)

Звичайно буває що і викладають, але ... На вигляд він як новий, але це тільки оболонка., намагаєшся поставити вінду а вона не ставиться або щось після установки не працює. Можна нарікати але те, що знижка, хоча як на мене знижка може бути за зовнішній вигляд, наприклад подряпини, може битий піксель на екрані. Але в іншому має бути робочий апарат. До речі повернути ноут чи інше у такому разі можна лише протягом доби.

Вердикт такий, якщо ви взяли подібний девайс, постарайтеся якнайшвидше перевірити його у хорошого фахівця.&nb ... Читати далі »

Категорія: Налаштування комп'ютера | Переглядів: 92 | Додав: ADMIN | Дата: 2022-07-11 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9